Om Fri Fotboll

Fri Fotboll grundades i Helsingborg i oktober 2012 som ett samarbete mellan Helsingborgs stad - Utvecklingsnämndens förvaltning (numera Arbetsmarknadsnämnden), Fritid Helsingborg, HIF och Ramlösa Södra IF. Vi vill att alla som vill ska kunna spela fotboll.

Vi engagerar unga i åldern 7-14 år till fotbollsspel på olika platser i Helsingborgsområdet. De områden som just nu är aktuella är Planteringen/Viktoriahuset, Ättekulla fritidsgård och Bårslöv fritidsgård. Vi håller till där man brukar spendera sin tid efter skoldagens slut. En del aktiviteter kommer även att hållas på Hedens Idrottsplats, alltifrån turneringar och matcher till aktiviteter med våra samarbetspartners.

Under vissa fotbollsträffar kommer spelare från HIF vara med. De lirar med er och är involverade på andra sätt i arbetet med Fri Fotboll. I kalendern till höger kan du se aktuell info samt var och när nästa fotbollsträff är. Det är kostnadsfritt att delta och det finns inget krav på att du ska ha fotbollskläder. Vi har kul tillsammans och träffar vänner i en ny gemenskap.

Förutom här på hemsidan så kan du följa alla Fri Fotboll-aktiviteter på Facebook, Twitter och Instagram. Sök på Fri Fotboll så hittar du oss. Välkommen! Bollen är din.

Álvaro SantosBakgrund
En av nyckelpersonerna bakom Fri Fotboll är Álvaro Santos, en sedan länge älskad fotbollsspelare i HIF. Han är en av många som vill att fler unga ska ha kul med fotboll, lira med vänner och ta chansen att utvecklas. Álvaro har nu flyttat tillbaka till Brasilien och där startat en ny akademi. Álvaro är och förblir en förebild för Fri Fotboll – vi önskar honom lycka till och fortsätter att hålla kontakten med honom där borta i väst.

En kick i rätt riktning
Sedan starten av Fri Fotboll i oktober 2012 har det varit full aktivitet på fritidsgårdarna, med flera fotbollsträffar i stort sett varje vecka, och flera spelare från HIF har deltagit titt som tätt. Projektet fortsätter också att växa med allt fler aktiviteter, bl.a. ungdomsutbildning, samarbete med olika partners och även medverkan vid Akademi Helsingborgs IF:s arrangemang för barn.


Från och med den 20/10 2014 ingår Fri Fotboll som ett av flera projekt i Ramlösa Södra IF, en förening som har arbetat länge med barn och ungdomar. 

Därtill är Fri Fotboll ett av fyra projekt som HIF särskilt vill lyfta fram. De övriga är Jonsters Charity, Team Rynkeby och Gatans lag.


Hela HIF:s A-trupp är inspiratörer, ledstjärnor och förebilder för barnen och deltar aktivt på plan och med projektets verksamhet i den mån de kan. 


Vi vill fortsätta att ge både en plan och ett mål för våra unga.

Nyheter vår/sommar
Aktiviteterna på våra fyra fritidsgårdar Bårslöv, Ättekulla, Planteringen och Närlunda fortsätter i full kraft. Vi ser även fram emot kommande deltagande av HIF-spelare vid våra aktiviteter och ett antal Olympia-besök under säsongen. Som vanligt planerar vi att ha aktiviteter i Furutorpsparken ett antal gånger i sommar. Våra nya asylsökande vänner kommer även att delta i en turnering längre fram i vår.

Vad våren och sommaren för övrigt har att erbjuda är under planering, så håll ögonen öppna på hemsida och sociala medier för info. Vi ser fram emot nya möten, fler barn och många roliga fotbollsträffar detta år. Varmt välkomna!


Kontakt
Projektledare för Fri Fotboll är Uffe Johansson. Undrar ni något kan ni kontakta honom via hans e-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

September 2018
M Ti O To F L S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Bårslöv fritidsgård

Inga händelser

Planteringen Viktoriahuset

Inga händelser

Ättekulla fritidsgård

Inga händelser

Våra sponsorer:

Våra samarbetspartners: